Війна

Чернігівщина провела в останню путь двох захисників

Сьогодні на Чернігівщині в останню путь провели двох воїнів, які загинули у бою за Незалежність Батьківщини.

Молодший лейтенант Кава Богдан Михайлович

Народився 20 вересня 2001 року у Ніжині. У 2016 році закінчив 9 класів місцевої ЗОШ №4, після чого вступив до Чернігівського коледжу економіки та технологій. У 2022 році закінчив Національний університет “Чернігівська політехніка”, додатково отримавши підготовку на військовій кафедрі Харківського національного університету імені Івана Кожедуба.

З початком повномасштабної війни Богдан долучився до лав ЗС України, тож від 24 лютого 2022 року у складі військової частини А7329 на посаді кулеметника снайперського відділення брав участь в обороні Ніжина та Чернігова. У грудні Богдан разом з побратимами вирушив захищати східні кордони України — до Бахмута та Соледара, того ж місяця отримав військове звання молодшого лейтенанта.

На жаль, 30 грудня 2022 під час виконання чергового бойового завдання в районі Соледара на Донеччині Кава Богдан загинув…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьох чернігівців суд покарав за ухилення від призову

Солдат Мусабеков Андрій Булатович

Народився 8 грудня 1984 року. У 2002 році закінчив місцеву ЗОШ № 10, а у 2006 році — Ніжинський державний університет ім. М. Гоголя.

Після повномасштабного ворожого вторгнення Андрій не лишився осторонь та добровільно став на Захист Батьківщини. Службу також ніс у військовій частині А7239 та разом з побратимами мужньо виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості України.

На жаль, 30 грудня 2022 року під час виконання чергового бойового завдання на Донеччині Мусабеков Андрій загинув… Вдома у нього залишилась мати та кохана дівчина.

Попрощалися з воїнами-земляками у Ніжині в Церкві Всіх Святих. Поховали Богдана на Фрунзівському кладовищі, а Андрія — на Мигалівському.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівський обласний ТЦК та СП

Ще статті по темі

Back to top button