Війна

Чернігівщина провела в останню путь загиблого воїна

Сьогодні у Ніжині провели в останню дорогу захисника Володимира Маринця, який віддав своє життя за свободу і незалежність України, за мирне життя кожного з нас.

Про це повідомляє міська рада.

Маринець Володимир Михайлович народився 26.02.1989 р. у м. Ніжин, де він прожив до 3-х років. Потім його сім’я переїхала на постійне місце проживання у село Тамарівка Ріпкинського району Чернігівської області. Там він навчався у місцевій середній школі. Після її закінчення у 2003 р. вступив до Ніжинського агротехнічного інституту Національного аграрного університету, де отримав освіту молодшого спеціаліста за спеціальністю «технік-енергетик».

2007-2010 рр. проходив військову службу за контрактом у в/ч А1815 у 1-й окремій Сіверській танковій бригаді у м. Гончарівськ.

У жовтні 2010 р. у нього народилась донька Ксенія.

Із грудня 2010 р. до червня 2011 рр. працював електриком у ПрАТ «Облтеплкомуненерго».

У 2011 р. переїхав на постійне проживання до м. Донецьк. Там працював у СЛУ №2 ПрАТ «OTIS» електромеханіком по ліфтах. У 2014 р. після  вторгнення військ РФ у Донецьк переїхав назад до рідного Ніжина.

У 2015-2020 рр. обіймав посаду бригадира будівельників у ВАТ «ДИОРО» у м. Славутич Київської області і на Чорнобильській АЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воїни з Чернігівщини за добу збили шість «Шахедів» (Фото)

У березні 2021 р. переїхав на постійне проживання до Чернігова. Там він працював у ПрАТ «Центр безпеки «ГРАНД» електромонтажником пожежної сигналізації.

У травні 2022 р. вступив до лав ЗСУ.

Проходив службу у 21-му окремому батальйоні спеціального призначення Окремої президентської бригади імені Б. Хмельницького.

За час служби брав участь в активних штурмових діях на Херсонському напрямку (осінь 2022 р.), у боях під Бахмутом і Часовим Яром Донецької області (грудень-червень 2023 р.), де у січні 2023 р. отримав поранення, а також  під Покровськом (м. Красногорівка) навесні-влітку 2024 р.

Помер 16.07.2024 року у н.п. Мирне Добропільського району Донецької області від серцевого нападу.

Провести мужнього сина України, земляка, воїна-захисника, відданого патріота нашої країни прийшли ніжинці, побратими, друзі, найближчі та найрідніші люди.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button