Війна

Чернігівщина в останню путь провела трьох воїнів

Сьогодні Чернігівщина в останню путь провела трьох воїнів, які загинули в бою за свободу та Незалежність України! Про це повідомляють у Чернігівському обласному ТЦК та СП.

Капітан Ткаченко Анатолій Сергійович

Народився 17 лютого 1964 року в селі Хотуничі на Сновщині. Тут у 1981 році закінчив середню школу, а з 1982 по 1984 роки проходив строкову військову службу. У різні роки працював в Локомотивному депо «Щорс», Чернігівській митниці на посаді старшого інспектора та охоронному агентстві на посаді інспектора охорони.

На захист України Анатолій став ще у 2014 році, службу проходив у військовій частині В0941 на посаді заступника командира механізованої роти по роботі з особовим складом. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях.

Із початком повномасштабної війни наш земляк не зміг лишитися осторонь, тож уже 26 лютого 2022 року добровільно долучився до оборонців України, потрапивши до складу військової частини А7332 на посаду командира мінометної батареї. Певний час боронив Чернігівщину, а після її звільнення продовжив виконання бойових завдань уже на східних кордонах Батьківщини.

На жаль, 9 січня 2023 року під час бойових дій поблизу села Парасковіївка на Донеччині Ткаченко Анатолій потрапив під ворожий обстріл. Отримані того дня поранення виявились несумісними з життям.

Попрощалися з воїном-земляком у Сновську, поховавши його на місцевому кладовищі. Вдома на Анатолія чекали дружина, дочка та онука.

Матрос Яренко Сергій Володимирович

Народився 27 жовтня 1988 року в селі Ядути на Борзнянщині. Тут закінчив загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів, далі вступив до Київського професійно-технічного училища №10, де навчався за спеціальністю «технолог молочної промисловості». Після закінчення навчального закладу пішов працювати на молочний завод «Галактон» у Києві, трохи згодом розпочав проходження військової служби.

Перед початком повномасштабної війни Сергій працював на будівництві в Києві, але після ворожого вторгнення у лютому 2022 року вирішив долучитися до лав Захисників України. Службу ніс у військовій частині А4345 і разом з побратимами давав гідну відсіч загарбникам, мужньо борючись за Незалежність Батьківщини.

На жаль, 10 січня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі міста Соледар на

Донеччині Яренко Сергій загинув.

Попрощалися з воїном на його Малій Батьківщині, де й поховали.
Старший сержант Дятловський Дмитро Володимирович
Народився 18 вересня 1973 року у селі Волинка на Соснинщині. Тут закінчив 8 класів місцевої ЗОШ І-ІІІ ступенів, після чого вступив до Ніжинського училища культури, де опанував спеціальність «керівник оркестру».

Протягом 1997-1999 років проходив строкову військову службу на посаді командира відділення, під час якої отримав звання старшого сержанта. З початком повномасштабного ворожого вторгнення Дмитро долучився до оборонців України. Службу проходив у військовій частині А4122 на посаді навідника спеціального відділення кулеметного взводу, разом із побратимами віддано виконуючи свій військовий і громадянський обов’язок із захисту територіальної цілісності та Незалежності України.

На жаль, 18 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Берестове на Донеччині Дятлов Дмитро загинув.
Попрощалися з земляком у його рідному селі, поховавши його на місцевому кладовищі.

Слава загиблим Героям!
Спочивайте з миром…

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button