Війна

Чернігівщина в жалобі: на Куп’янському напрямку загинув Герой

Знову тяжка звістка сколихнула Носівську громаду. Надійшло сповіщення про загибель Віталія Володимировича Мостового.

Про це повідомляє міська рада.

Молодший лейтенант Віталій Мостовий (23.02.1996 – 27.02.2024) народився в с. Гурбинці на Срібнянщині. У рідному селі закінчив школу, загальну середню освіту продовжив здобувати в Срібному. Вищу освіту та фах менеджера здобув у Чернігівській політехніці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навічно з небесною вартою: в Козельці попрощалися з Героєм Юрієм Прибитьком

Віталій працював на різних роботах в обласному центрі, згодом – у Бобровиці. Власне, там він зустрів свою долю. Молода пара побралася, почали жити в Носівці, на цукрозаводській околиці. На світ з’явилася донечка Златочка, якій усього 2,3 рочки. Молоді люди жили звичним життям, любили, раділи, будували плани, де вони троє були щасливі і разом.

На жаль, російські окупанти вирішили інакше. У травні 2023 року Віталій став до лав Збройних Сил України. Пройшов навчання і боронив рідну землю на Харківщині. Був командиром І стрілецького взводу ІІ стрілецької роти військової частини.

27 лютого, виконуючи бойове завдання із захисту територіальної цілісності Батьківщини, здійснення відсічі та стримування збройної агресії російської федерації проти України, він отримав поранення, не сумісні з життям. Сталося це поблизу населеного пункту Синьківка Куп’янського району.

Поховають загиблого Героя в рідному селі на Срібнянщині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button