Війна

Чернігівщина в жалобі: на Куп’янському напрямку загинув військовий

Бобровицька громада втратила ще одного Захисника-Героя. Повертається додому на щиті сержант Хімій Олександр Андрійович, житель м. Бобровиця.

Олександр Андрійович Хімій народився в м. Чернігів. Навчався в середній загальноосвітній школі в м. Бобровиця Бобровицького району Чернігівської області. Вищу технічну освіту здобував у Київському інституті інженерів цивільної авіації.

У 1986 році був призваний на строкову військову службу. Демобілізований у запас у військовому званні «сержант» у 1988 році. Нагороджений нагрудним знаком «Гвардія».

Після строкової служби працював на підприємствах різних форм власності на різних посадах. Останнім часом вів діяльність як фізична особа-підприємець в сфері інформаційних комп’ютерних технологій, надавав послуги з ремонту комп’ютерної техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 35 вибухів: окупанти знову обстріляли прикордоння Чернігівщини

Був мотивованим, небайдужим громадянином України, тому за покликом серця прибув до РТЦК та 16 березня 2023 року був призваний за мобілізацією на військову службу в Збройні Сили України в 182-гу бригаду резерву, потім захищав Батьківщину в лавах 4-ї окремої танкової бригади імені гетьмана Івана Виговського — кадрованого формування танкових військ у складі Сухопутних військ Збройних Сил України на посаді стрільця-помічника гранатометника 2-го механізованого відділення 3-ї механізованої роти механізованого батальйону.

У складі підрозділу від початку 2024 року брав участь у бойових операціях на Харківщині.

Олександр Андрійович Хімій загинув 10 квітня 2024 року в районі населеного пункту Іванівка Куп’янського району Харківської області внаслідок отриманих поранень, несумісних із життям, виконуючи бойове завдання за призначенням під час ведення бойових дій, вірний військовій присязі в боротьбі за незалежність та свободу України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button