Війна

Чернігівщина втратила ще одного Захисника

Ніжин втратив Героя – Гегу Олександра Гега Олександр Олександрович народився 17 березня 1992 року в м. Київ. Про це повідомляє Ніжинська міська рада.

З 1999 року по 2007 рік навчався в Ніжинський школі № 15. Після закінчення школи навчався в Ніжинському професійному ліцей побуту та сервісу і здобув спеціальність зварювальник-сантехнік.

Після ліцею проходив строкову службу в армії і отримав посаду стрілець. Після армії здобув другу освіту в Національному університету біоресурсів і природокористування за спеціальністю Монтажник санітарно-технічних систем та устаткування.

З 2014 року по 2017 рів служив за контрактом в ЗСУ. Далі брав участь в антитерористичній операції. 01.04.2017 року був нагороджений відзнакою «Хрест Розвідника» і отримав звання старший солдат.

Після повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року добровільно вступив до ЗСУ. На початку війни захищав кордон України, а саме Сумської області.

Після закінчення виконання завдання був переведений до окремої-механізованої бригади на посаду старший розвідник-снайпер. За короткий термін служби на посаді зарекомендував себе порядним, освіченим, професійно підготовленим, дисциплінованим та відповідальним військовослужбовцем та був переведений на посаду командира відділення.

18.09.2023 року під час виконання бойового завдання під с. Роботино першим вів групу разом з побратимом і під час прильоту артилерійського боєприпасу отримав разом з побратимом поранення, не сумісні з життям. За життя Олександра знали як порядну, доброзичливу та відверту людину.

Був найкращим татом, братом, кумом для своїх близьких. У Олександра залишились мати, двоє дітей та сестра.

Прощання з Героєм відбудеться завтра, 25 вересня о 14:00 у Василівській церкві.

Ще статті по темі

Back to top button