ВійнаКримінал

Чернігівська прокуратура скерувала до суду справу колишнього поліцейського Харківщини, який перейшов на бік ворога

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього поліцейського відділу реагування патрульної поліції Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що експоліцейський перейшов на бік ворога в умовах воєнного стану. Він добровільно зайняв псевдопосаду «исполняющего обязанности инспектора дорожно-патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения» в незаконному правоохоронному органі у структурі окупаційної влади держави-агресора «Управлении внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области», створеному на тимчасово окупованій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На київській трасі патрульні затримали водія із підробленими документами

Обіймаючи псевдопосаду, обвинувачений добровільно виконував свої «службові» обов`язки та протиправні накази керівництва так званої «народної міліції», забезпечуючи тим самим становлення і зміцнення окупаційної влади російської федерації.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області, за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Прокуратура Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button