ВійнаКримінал

Чернігівські силовики виявили колишнього співробітника ДСНС, який добровільно перейшов на бік ворога

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено колишнього співробітника Державної служби з надзвичайних ситуацій Луганщини.

Слідством встановлено, що капітан служби цивільного захисту ГУ ДСНС України у Луганській області, після повномасштабного вторгнення рф на територію України, погодився на пропозицію окупаційної адміністрації держави-агресора, перейшов на бік ворога та прийняв присягу. Перебуваючи на «посаді», зловмисник виконував вказівки окупантів, проводив агітаційну роботу та закликав місцеве населення до підтримки загарбників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни обстріляли прикордонне село на Чернігівщині

На підставі зібраних доказів суд визнав колаборанта винним за ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України та призначив покарання – 15 років позбавлення волі. Наразі зрадник перебуває на тимчасово окупованій території сходу України.

Співробітники Служби безпеки вживають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Викриття злочинної діяльності ворожого поплічника здійснювали співробітники СБУ у Чернігівській області у взаємодії із слідчими Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button