Війна

Чернігівський поліцейський загинув від російського обстрілу, охороняючи стратегічно важливий об’єкт

Полковник поліції Олександр Яцик віддав своє життя за Україну в перші години вторгнення ворога. Разом із колегами він ніс службу на об’єкті в той час, коли росіяни завдали по ньому ракетного удару.

Він був взірцем порядності та чесності, достойний поліцейський, турботливий чоловік і батько двох дітей – так про Олександра Яцика відгукуються його колеги і близькі. Олександр Анатолійович понад 25 років свого життя присвятив службі в органах внутрішніх справ України.
«Олександр – мій земляк і колега. Ми разом починали службу в органах внутрішніх справ на посадах слідчих у Кременчуку Полтавської області.

Згодом продовжили працювати разом на Чернігівщині, – розповідає колега Олександр Хвостенко. – Олександр назавжди в моїй пам’яті як цілеспрямована, позитивна, життєрадісна людина. Він дуже любив свою сім’ю, обожнював і пишався донечкою та сином. Його син Дмитро навчається в Інституті цивільної авіації. Мрія всього життя Олександра – щоб син став пілотом. Переконаний, що ця його мрія неодмінно здійсниться. Хоча, на жаль, Олександр про це не дізнається…»

Нести службу з Олександром було легко і надійно – в один голос стверджують колеги. Досвідчений, спокійний, з почуттям гумору – поліцейський легко знаходив спільну мову з усіма. Любив дітей і з 2021 року працював інспектором ювенальної превенції.

«З Олександром Анатолійовичем ми познайомилися в той час, коли він приїхав із Полтавщини. Він професіонал, міг знайти підхід до будь-якої дитини, доступно і просто роз’яснити, порадити, як краще вчинити в тій чи іншій ситуації, – говорить керівник ювенальної превенції поліції Чернігівщини Оксана Огненко. – З огляду на те, що в підрозділі ювенальної превенції Ніжинського відділу поліції працювали лише дівчата, то офіцер із великим досвідом роботи дуже швидко налагодив роботу, яка має свою специфіку. Він був толерантною, комунікабельною людиною. Щоранку зустрічав колег посмішками, підбадьорював. Усі знали – якщо заступити на чергування разом з Олександром Анатолійовичем, все пройде спокійно і на одному подиху».

Про це повідомляють у Національній поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Городня прощатиметься із захисницею 

Олександр Яцик народився і виріс на Полтавщині. З дружиною Ларисою вони виховували двох дітей: сина Дмитра і донечку Дар’ю. У вільний час усією родиною любили виїжджати на природу. Олександр був затятим рибалкою… Рідним загиблого поліцейського і досі важко повірити, що їхнього чоловіка, тата, сина та брата вже немає. Його життя передчасно обірвала російська ракета.
«Олександр Яцик був прикладом справжнього офіцера, воїна і загинув як герой. Він назавжди залишиться в нашій пам’яті», – каже начальник ГУНП у Чернігівській області Володимир Нідзельський.

На честь Олександра Яцика в Ніжині назвали вулицю та встановили меморіальну дошку.
Указом Президента України від 28 лютого поліцейського нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Вічна пам’ять захиснику України!

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button