Війна

Чи бояться повторного ворожого наступу: життя на прикордонні Чернігівщини

Ракетний терор, який укотре влаштували українцям росіяни, трохи вибив із повсякденного графіка наші мирні міста та села. Люди перечікували небезпеку в більш безпечних місцях, і на цей час багато підприємств і служб призупинили роботу.

До того ж, водночас із ракетним терором відбулася й інформаційна атака, тобто поширення даних, що не відповідають дійсності, зокрема, що вже відбувається наступ білорусів і на кордоні тривають бої.

Жителів Чернігівщини постійно закликають користуватися інформацією з офіційних джерел і не піддаватися паніці. Але під час особливого нагнітання і тривог не завжди вдається тримати голову холодною. Тож чи ведуться на провокації жителі прикордонної Сновської громади та як взагалі тут живеться – в розмові з головою громади Олександром Медведьовим.

Пане Олександре, чи спостерігаються в громаді якісь панічні настрої через позавчорашні та вчорашні події?

Паніки в нас нема. Нормальна звичайна ситуація. Як працювали, так і працюємо. Єдине, що на час тривоги у підвал спускаємося. А якщо тривога зранку, то я сказав, щоб працівники на роботу в цей час не приходили. За пів години після відбою вже всі на своїх робочих місцях. Тож робота на місці не стоїть, працюємо.

Які у вас нині основні турботи?

Генератори нині готуємо, щоб мати електроенергію в разі, якщо світло зникне. До речі, вчора раптово вимкнули електроенергію, то була купа дзвінків: «Що сталося?», бо графіка віялових відключень ще немає. Але планові відключення світла будуть, бо є перевантаження на лінії.

Також готуємо Starlink, аби в нас був зв’язок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учениця і вчителька з Чернігівщини перемогли на Міжнародному конкурсі

Чи є якісь проблеми в роботі різних закладів і установ?

Лікарня, поліція, військовий комісаріат працюють у штатному режимі. Очного навчання в школах у нас немає. Дитсадки відкрили, але через тривожну ситуацію їх довелося закрити.

Магазини працюють, усі потрібні продукти є. Щоправда, на час тривоги магазини зачиняються, так ми домовилися з підприємцями.

Підприємства, які в нашій громаді є, також працюють. Хліб печуть, харчокомбінат і маслозавод працюють.

То було залізничне сполучення скасували. А це ось знову пішов потяг Городня – Бахмач. І так само я бачу, що вантажать вантажні вагони.

Тобто сильно не злякалися ми, все нормально.

Чи обговорюють люди ймовірний другий ворожий наступ?

Люди, звісно, бояться повторного наступу, звісно, хвилюються. Але якогось масового виїзду з громади не спостерігається. Тож Сновщина без паніки, тримаємося, все в нас буде добре.

Спілкувалася Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button