Війна

Чоловік з Чернігівщини підірвав гранатою себе і двох росіян

65-річний Анатолій Кульгейко загинув 11 березня в селищі Ріпки на Чернігівщині. До чоловіка додому прийшли російські окупанти. Стукали, намагалися виламати двері. Анатолій сказав дружині сховатись, а сам відчинив двері й підірвав гранатою себе та двох російських солдатів.

Анатолій був керівником Ріпкинського районного товариства мисливців і рибалок. Вдома зберігав списки місцевих мисливців. Чоловік ціною власного життя не дозволив, щоби прізвища товаришів потрапили у ворожі руки.

Після вибуху гранати дружина викликала «швидку». Анатолій Кульгейко помер у лікарні. Поховали чоловіка в сусідньому селі Голубичі.

Після 11 березня, коли Анатолій підірвав себе та двох росіян гранатою, до Ріпок ворожі солдати більше не заїжджали, розповідають місцеві.

«Цей вчинок, це просто його життя. Він таким був. Інші могли б розказати… А він такий, що не розкаже. Я розумію, що він став героєм для всієї України, а для нас він був героєм усе життя. Для мене це дуже велика втрата…», – сказала Зінаїда, дружина загиблого.

Джерело: Меморіал: вбиті росією

Ще статті по темі

Back to top button