Війна

Державна нагорода посмертно: на Чернігівщині батькам загиблого захисника вручили «Комбатантський хрест»

За свою мужність під час захисту України молодий захисник із Коропа відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Комбатантський хрест». На жаль, посмертно.

Про це повідомляє Коропська селищна рада.

Ярослав Лопатко народився 7 лютого 1995 року в Коропі. Закінчив 9 класів Коропської загальноосвітньої школи. У 2014 році закінчив Політехнічний технікум Сумського державного університету за спеціальністю «виробництво електронних та електричних засобів автоматизації».

Брав участь у антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей.

У 2019 році після короткої перерви знову уклав контракт на проходження військової служби.

У перший день повномасштабного російського вторгнення Ярослав отримав тяжке поранення під час ракетного обстрілу його підрозділу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу російського кордону на Чернігівщині вигоріли три гектари стерні пшениці

На жаль, 5 квітня 2022 року серце молодого захисника зупинилося.

Указом Президента України №79/2022 від 28 лютого 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

Сьогодні, 1 серпня 2024 року, почесну нагороду «Комбатантський хрест» вручили батькам воїна в залі засідань селищної ради. До нагрудного знака батькам Ярослава передали також відзнаку «Честь та пам’ять» – як особливий знак поваги до родини воїна.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button