Війна

ДНК-експертиза підтвердила: 27-річний воїн з Чернігівщини загинув на фронті

ДНК-експертиза підтвердила – загинув 27-річний захисник України із Сосниці

Батог Яр Костянтинович  У Героя залишились мама, тато та дві сестри.

Про це повідомляє Сосницька громада.

Народився 15 липня 1997 року у Сосниці.

Закінчив Сосницьку гімназію ім. О.П. Довженка із золотою медаллю. Вступив до Інституту Міжнародних Відносин Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка. У 2018 році отримав диплом бакалавра з відзнакою. Навчався в Гранадському державному університеті (Іспанія), вивчав політичні науки.

Працював у міжнародній правозахисній організації «Міжнародна амністія», в Гаазькому центрі стратегічних досліджень (Нідерланди) та НЕК «Укренерго» у м. Києві керівником відділу.

Працюючи відразу в трьох організаціях складав іспити та проходив конкурсний відбір на навчання у два закордонні університети: Колумбійський університет в м. Нью-Йорк (США) та Джорджтаунський університет у м. Вашингтон (США).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулий тиждень окупанти 72 рази обстріляли Чернігівщину

Яр був заброньований, але 4 квітня 2022 року добровільно вступив до лав ЗСУ. Проходив військову службу в військовій частині А4051 на посаді головного сержанта 2 розвідувальної роти 1 розвідувального батальйону військової частини А4051.

У 2023 році військовий був зарахований на навчання у США до двох університетів одночасно. Тому він звернувся з проханням надати відстрочку в навчанні. Керівництво університетів задовольнило прохання військовослужбовця.

Нажаль, 10 липня 2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Нью-Йорк, Донецької області, чоловік загинув.

У 2022 році за сумлінне виконання службових обов’язків нагороджений грамотою ТВО Командувача Сухопутних Військ України.

У 2023 році нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест», отримав посвідчення «Учасник бойових дій» та нагрудний знак «Ветеран війни – учасник бойових дій».

У 2024 році нагороджений почесною відзнакою Президента України орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button