ВійнаКримінал

До 10 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця рф, який незаконно заволодів майном цивільних осіб на Чернігівщині

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської окружної прокуратури Куликівським районним судом в порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Його засуджено до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Чернігівська обласна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина втратила на фронті свого Захисника

Прокурор у суді довів, що 16 березня 2022 року обвинувачений, спільно з іншими військовими зс рф, перебуваючи в окупованому с. Вишневе Чернігівського району, заволодів тракторним причепом, погрожуючи власнику майна вогнепальною зброєю та фізичною розправою. Потерпілому незаконними діями військового країни-агресора спричинено шкоду на суму понад 43 тис. грн.

У подальшому військовослужбовець, використовуючи викрадений причеп та військовий вантажний автомобіль, будучи озброєним, відкрито заволодів мінеральними добривами на суму понад 645 тис. грн, які належали місцевому мешканцю та знаходилися на території ферми.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювалося слідчими Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button