Війна

До села Ягідне на Чернігівщині повернулися понад 85% жителів

Голова Іванівської громади в Чернігівській області Олена Швидка розповіла, що понад 85% жителів села Ягідне повернулися за час деокупації додому.

Про це вона розповіла в етері телеканалу «Еспресо«.

«Я вважаю, що ми відбудовуємося дуже швидкими кроками. У Ягідному — 176 будинків, наразі понад 100 вже відбудованих, також 16 вщент зруйнованих, 7 з яких будується», — каже голова Іванівської громади.

На початку квітня минулого року майже всі місцеві жителі Ягідного виїхали в інші села та міста України, а також за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти обстріляли сім населених пунктів Чернігівщини

«У травні 2022 року ми почали робити ремонти. Нам допомагала держава матеріалами, добровольці працювали літо — осінь, допомагали нам ремонтувати будинки. Таким чином ми змогли повернути людей у свої домівки. Нині в Ягідному понад 85% людей проживають вдома», — розповіла Олена Швидка.

Відбудовувати село допомагали й міжнародні партнери, зокрема Латвія надала матеріали для будівництва декількох будинків й автобус для дітей.

Проте, школу та садочок нині діти не відвідують, школярів підвозять до закладу освіти у сусідньому населеному пункті.

Пані Олена наголосила, що мешканці досі бояться, що історія може повторитися й ворог повернеться, проте вірять у ЗСУ та чекають перемоги.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button