Війна

Екологи показали руйнування, яких зазнав чернігівський водоканал через рашистські обстріли (Фото)

Одним із видів екологічних злочинів є руйнування об’єктів водопостачання та водовідведення.

Так, російські окупаційні війська ще 11 березня пошкодили насосні станції, пробили авіабомбами резервуари з водою, пошкодили уламками труби та замінували свердловини на «Чернігівводоканалі».

Через прицільні обстріли російської армії в місті пошкоджено три з п’яти великих водонасосних станцій, одна зруйнована повністю. Також постраждали п’ять насосних станцій каналізації, дві фактично зруйновані й підлягають повній реконструкції.

Крім того, через ці руйнування вода була лише в третини домогосподарств міста, каже начальник очисних споруд КП «Чернігівводоканал» Сергій Батон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завтра знову очікується ускладнення руху через переправу в Чернігові

«Найбільше в нас постраждали вікна в приміщеннях, відсотків на 80%. Прямим влучанням виведений з ладу вторинний відстійник відсотків на 60%. Також було пряме попадання в циркуляційний комплекс, пряме влучання в стіну компресорної станції і масове попадання по всій території. На кожні 50 квадратних метрів щось було: або міни, або снаряди, або ракетоносії», — говорить начальник очисних споруд КП «Чернігівводоканал» Сергій Батон.

«Чернігівводоканал» займає площу понад 140 га. За словами пана Сергія, після обстрілів усієї території надзвичайники вивезли лише ракетоносіїв і залишків від вибухових пристроїв понад 20 кубів заліза.

Ще в березні через обстріли російськими військовими об’єктів критичної інфраструктури Чернігова виходило з ладу спорядження, яке очищає воду для чернігівців. «Були аварії. Був пошкоджений трубопровід циркуляційного мулу. Ми проводили ремонтні роботи для встановлення і відновлення електрозабезпечення, проводили зварювальні і ремонтні роботи», – каже начальник очисних споруд КП «Чернігівводоканал».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Рубрика

Ще статті по темі

Back to top button