ВійнаСпорт

Game4Ukraine: всесвітньо відомі футболісти збирають гроші на відбудову ліцею на Чернігівщині

Школярі з Чернігівщини їдуть у Лондон, аби разом із всесвітньовідомими футболістами зібрати гроші на відбудову свого ліцею. Діти вийдуть на поле разом із спортсменами під час матчу Game4Ukraine вже цієї суботи. Ініціатори гри амбасадори платформи UNITED24 Андрій Шевченко та Олександр Зінченко. Усі зібрані кошти підуть на відбудову Михайло-Коцюбинського ліцею, який у березні 2022 року зруйнували росіяни.

Обстріл Михайло-Коцюбинського ліцею

Уперше за понад рік однокласники Таня і Ваня переступають поріг свого шкільного кабінету. Щасливі спогади дітей перегукуються із сильним болем. Минулого року у березні за вікном їхнього класу стався вибух, який зруйнував приміщення майже повністю. Російська ракета влучила між першим та другим поверхами. У той час у школі ховалися десятки людей, вони не постраждали, але від школи мало що лишилося. Ударна хвиля знесла дах і вибила більше сотні вікон. Ще кілька днів усім селом тут розбирали завали.

“Я тут не тільки директор, це моя рідна школа, я в ній навчався і закінчував. Тут працювали мої батьки, тут навчались і закінчували мої діти. Дуже важко дивитись на результати діяльності агресорів-росіян”, – розповів директор Михайло-Коцюбинського ліцею Микола Шпак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівській області попереджено спроби проникнення на територію України ворожих ДРГ

Уламки ракети зберігають у шкільному музеї, а поруч і годинник, який зупинився у мить прильоту.
Відновити скоєне росіянами коштуватиме щонайменше 60 млн грн. Гроші на капітальний ремонт взялися збирати амбасадори UNITED24, легенди українського футболу Андрій Шевченко та Олександр Зінченко. Разом із десятком інших спортсменів вже цієї суботи, 5 серпня, вони зіграють благодійний матч Game4Ukraine у Лондоні.

Благодійний матч Game4Ukraine

“Ми зберемо зірок світового футболу і зіграємо благодійний матч на підтримку України. Ми станемо капітанами команд – синій та жовтий”, – сказав Шевченко.

Поруч із ними будуть школярі із ліцею. Діти, які окрім бомбування школи, пережили і 33 дні в окупації, постійними вибухами і обшуками.

“Вони в нас вибили вікно, у тата забрали футболки, все що їм треба було. Вони бігали з цими автоматами. Ти не знаєш, що у них в голові – раптом їм захочеться постріляти”, – поділилася школярка.

А доти у школі вже готуються до ремонту. Поки лагодитимуть, учні навчатимуться у модулях – їх зводять фінські благодійники.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Ми-Україна

Ще статті по темі

Back to top button