Війна

Герої Чернігівщини: Олег Міхнюк

Герой України Олег Іванович Міхнюк народився 27 жовтня 1965 року в селі Мала Дівиця Прилуцького району.

Закінчив Малодівицьку загальноосвітню школу та Київський політехнічний інститут (1994) за спеціальністю “інженер”.

У 1984–1985 роках брав участь у бойових діях у Республіці Афганістан. Отримав два поранення. Був нагороджений двома орденами Червоної Зірки та медаллю “За відвагу”.

Один з ініціаторів і засновників Української спілки ветеранів Афганістану (УСВА), був заступником голови УСВА. Нагороджений орденами “За мужність” ІІІ (1999) та ІІ (2004) ступенів.

Учасник Революції Гідності (сотник 8-ї сотні Майдану).

Вступив до Збройних сил України добровольцем. Старший сержант, командир “афганської” роти 24-го батальйону територіальної оборони “Айдар”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зберігають військову присутність на кордоні з Чернігівщиною

Загинув 20 серпня 2014 року в районі смт Новосвітлівка Сорокинського (Краснодонського) району Луганської області.

Похований 23 серпня 2014 року в Києві.

Указом Президента України № 660 від 21 серпня 2014 року “за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, високопрофесійне виконання службового обов’язку” нагороджений орденом “За мужність” І ступеня (посмертно).

Указом Президента України № 494 від 21 серпня 2015 року “за виняткову мужність, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі” присвоєне звання Герой України з удостоєнням ордена Золота Зірка  (посмертно).

Нагороджений нагрудним знаком “За оборону Луганського аеропорту” (посмертно).

В пам’ять про Олега Міхнюка в жовтні 2014 року на будівлі Малодівицької загальноосвітньої школи, у лютому 2015 року на будівлі Міжрегіонального професійного вищого училища автомобільного транспорту (Київ) та у серпні 2018 року на будинку по вулиці Олега Міхнюка в Чернігові встановлені меморіальні дошки. У жовтні 2019 року у селі Мала Дівиця відкритий пам’ятник Олегу Міхнюку.

Іменем Олега Міхнюка названі вулиці в місті Чернігові та селі Мала Дівиця.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button