Війна

Гірка втрата: загинув воїн із Чернігівщини

Цей тиждень — один із найтяжчих для Носівської громади. Та й сусідніх також. Надходять гіркі звістки у родини земляків, від яких болить у кожного, бо всі наші захисники – Герої.

На жаль, у Носівці знову втрата – страшна і болюча, бо гинуть найкращі, цвіт громади, цвіт нації. Молоді, красиві, розумні, кому ще б жити і жити…

Надійшло сповіщення про загибель носівчанина Руслана Олександровича Якушевича.
Про це повідомляють у пресслужбі Носівської міської ради.

Старший солдат Руслан Якушевич (23.09.1992 – 22.09.2023) народився і виріс у Носівці. Навчався у колишній школі №5. Повну загальну освіту здобув у Носівській ЗОШ №1. Далі продовжив навчання в ліцеї залізничного транспорту. Професійне життя пов’язав з службою охорони.

Руслан був настільки щирою і відкритою людиною, безмежно доброю, безвідмовною, готовий прийти на допомогу. Мав золоті руки та добре серце. Знаходив завжди спільну мову з усіма: і дорослими, і дітворою. У нього всі були друзі, бо його усмішка та позитивна енергетика заряджала всіх навколо добротою і щирістю.

Він був мобілізований у червні цього року. Спершу пройшов навчання в одному з військових центрів, потім проходив підготовку в Польщі, після чого отримав короткочасну відпустку.
18 вересня мама раділа зустрічі дорогого сина. Він побув усього кілька днів і мав повертатися. Бо їхній підрозділ відправляли на Донеччину.

Важко було відпускати сина знову, але він заспокоював і, міцно обійнявши сказав слова, які тепер і гріють, і ятрять мамине серце: «Мам, я тебе дуже люблю. Ти це знай!»

20 вересня мама востаннє чула рідний голос. Він попередив, що кілька днів не виходитиме на зв’язок. Не вийшов і 23-го. У день свого народження. А 24-го вже подзвонив командир частини, в якій служив Руслан, і повідомив гірку новину.

22 вересня під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій у районі міста Мар’їнка Донецької області відстоюючи державний суверенітет і територіальну цілісність України, залишаючись вірним військовій присязі, даній українському народові, старший стрілець десантно-штурмового відділення 4-ї десантно-штурмової роти 1-го десантно-штурмового батальйону військової частини Руслан Якушевич загинув.

Вічна і світла пам’ять загиблому Герою!

«Поховано Руслана Якушевича буде на кладовищі по вул. Самокиша в Носівці.
Про дату і час зустрічі та прощання із Героєм повідомимо додатково», – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button