Війна

Хто підпалив ворожий танк-тральщик у Сновську та куди він потім зник

Від початку повномасштабного російського вторгнення територією Сновської громади рухалися тисячі одиниць ворожої техніки. Під час одного із таких окупаційних транзитів в Сновську на мосту заглух російський танк-тральщик. Спалена багатотонна залізна машина простояла там близько місяця. Потім тральщик кудись зник. У соцмережах помилково повідомлялося, що цей танк захопили місцеві жителі, а орків, мовляв, взяли в полон. Хоча насправді ситуація – дещо інакша.

Адже загарбники самі спалили тральщика після того, як він заглух на мосту, бо не змогли завести. Де цей тральщик нині, дізнавалися у голови Сновської громади Олександра Медведьова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог знову обстріляв прикордоння Чернігівщини

«То не бойовий танк, хоча він виглядає, як танк. Насправді ж – це спеціальний трактор, який розчищає важкодоступні дороги, де ліси, посадки. У нього спереду спеціальний ківш був. Тобто він потрібен для забезпечення проїзду бойової техніки, а сам у бій не йде.

Окрім цього тральщика у нас на Сновщині техніки доволі багато було. Приїжджала спеціальна бригада Збройних Сил України і практично всю ту техніку забрали. Щось своїм ходом, а щось повантажили і вивезли на спеціально облаштованих машинах», — у коментарі для ЧЕline зазначив Олександр Медведьов.

Ще статті по темі

Back to top button