Війна

Історії для нащадків: у Чернігові збирають свідчення про російського агресора (Відео)

У період активних бойових дій на Чернігівщині багато чернігівців вели свій щоденник війни. Вони занотовували новини, враження та свідчення пережитого. Тож у місті з’явилася ідея зібрати якомога більше історій та об’єднати їх у велику збірку.

«Ми вирішили, що кожна історія нашого мешканця є унікальною. І однозначно вони можуть доповнити наші опитування, які ми проводили громадською організацією «Три парасолі» разом з Інститутом техногенних катастроф міста Києва задля того, щоб зібрати максимальну кількість свідчень. Тому що сьогоднішні свідчення надалі стануть історією, це те що викладатимуть нашим дітям на уроках історії рідного краю», — заступниця начальника Чернігівського управління культури та туризму Катерина Литвин.

Таку ідею підтримала Чернігівська міська централізована бібліотечна система.

«Наша централізована бібліотечна система стане підґрунтям і своєрідною платформою, куди можна принести свою історію вже написану або, навпаки, наговорити її на диктофон одному зі співробітників бібліотеки Коцюбинського, Довженка або іншої філії в мікрорайонах. Фактично, з одного боку це і допомога людині виговоритися, з іншого боку – можливість переказати свою історію, що стане матеріалом і джерелом майбутнього», — заступниця начальника Чернігівського управління культури та туризму Катерина Литвин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історії нескореного Чернігова: привітав донечку із днем народження і пішов воювати

На основі зібраних історій і свідчень надалі планують видати електронну збірку про період активних бойових дій на Чернігівщині. Також є можливість надіслати свою історію і на електронну пошту [email protected]. У темі листа слід зробити позначку «Історії війни». Тож долучайтеся до ініціативи, ваші свідчення неабияк допоможуть майбутнім поколінням чернігівців дізнатися всю правду про російські злочини.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button