Війна

Історії героїв: ми повинні вистояти та перемогти, – воїн із Чернігівщини

За дев’ять років російсько-української війни командир мінометного взводу 30-ї окремої механізованої бригади ім. Князя Костянтина Острозького 29-річний Євген вивчив міномет краще за автомат.
Про це повідомляє ОК «Північ».

«Міномет знаю краще, ніж автомат, будь-яку несправність можу полагодити. За будь-якої атаки ворога одразу відкриваємо вогонь. За роки війни я та мої підлеглі навчилися робити це професійно», – пояснює військовий.
Досвіду у військового чимало: брав участь у боях за Степанівку, Гранітне, Дебальцеве, Лутугине, Савур-Могилу…

«Коли розпочалося широкомасштабне вторгнення Росії, багато побратимів і знайомих повернулися з-за кордону, щоб захищати свою землю. Це дуже мене радує.
Виїжджаємо практично кожен день, буває по кілька разів, у готовності 24\7. Всі дії відточені до автоматизму. Відпрацювали швидко, точно – і поїхали. Підтримуємо піхотні підрозділи – це наша основна робота», – розповідає про бойові будні Євген.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кохання і війна: у Чернігові народилася «прикордонна» родина

Військовий каже, що служитиме, допоки війна не завершиться нашою перемогою, допоки останній російський солдат не полишить українську землю.

– Велика руйнівна війна – це наша реальність, якої не уникнути. Єдиний шлях – боротися. Ми повинні вистояти і перемогти, – закликає воїн.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button