Війна

Із 15 шкіл Менської громади 12 можуть працювати очно

У липні начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус анонсував роботи з підготовки шкіл області до навчального процесу. Заклади освіти повинні бути забезпечені укриттями. Менська громада тоді почала готуватися до цього.

Як повідомила начальниця Менського відділу освіти Ірина Лук’яненко, 12 закладів загальної середньої освіти із 15 готові радо прийняти учнів на очне навчання.

«Триває останній місяць літа, а це означає, що невдовзі шкільний дзвоник радо запросить за парти дітей і почнеться новий 2022-2023 навчальний рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із Патроном і казковими героями: в Новгороді-Сіверському креативно облаштували укриття (Фото)

Зважаючи на ситуацію, що склалась у країні, підготовка до початку цього навчального року видалася надзвичайно складною. Але, попри всі перепони, 12 закладів загальної середньої освіти з 15 готові радо прийняти учнів на очне навчання (наявні найпростіші укриття). Три інші заклади будуть навчатися онлайн, бо не мають найпростішого укриття.

Протягом минулого тижня серед батьківської громади проводили опитування щодо того, яку форму навчання вони виберуть пріоритетною з нового навчального року. За результатами опитування, 49% батьків обрали очну форму навчання, 16% обрали дистанційну, 35% – змішану (очна з елементами дистанційного навчання), відповідно. Попереду ще половина серпня, діти мають змогу насолодитися теплими літніми днями та гарненько відпочити перед початком навчання, а керівники шкіл, спільно з місцевою владою та небайдужими жителями громади, докладають максимум зусиль, щоб усі школи запрацювали повноцінно, адже діти – це наше майбутнє і вони мають всі права на повноцінну якісну освіту», – сказала вона.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Менщина

Ще статті по темі

Back to top button