Війна

Клубок ненависті: в білоруських газетах публікують фейкові статті про мігрантів із Чернігова

У державних білоруських ЗМІ (зокрема у виданнях сусідської з Чернігівською Гомельської області) продовжують публікувати пропагандистські матеріали з використанням історій мігрантів, які прибули з України.

Причому маніпулюють висловлюваннями біженців не лише заради того, щоб подати в позитивному сенсі білоруську владу, а й для демонізації української влади.

Наприклад, публікація в газеті Буда-Кошелівського райвиконкому. Посилаючись на анонімного співрозмовника, який нібито прибув із Чернігова, газета паплюжить вустами мігранта ЗСУ, місцевих жителів і систему державної влади України.

Про це повідомляє опозиційне видання «Флагшток».

«Співрозмовник» у газеті стверджує, що його будинок постраждав від обстрілів (при цьому не повідомляється, хто конкретно обстрілював приватний сектор), мешканці Чернігова займалися мародерством, а сили ЗСУ розміщували бойову техніку в житловій забудові.

У цитатах «анонімного біженця» повторюється теза пропаганди про те, що «у Європі ми, слов’яни, нікому не потрібні».

«Ми там нікому не цікаві. Це інші люди та інше життя. Пам’ятаю, знайома, яка емігрувала з Одеси до Німеччини, пропонувала мені роботу. Коли я вирішив конкретизувати, за яких умов, у відповідь почув: «Мені потрібен раб», – зазначає нібито мігрант із Чернігова.

Також вустами «співрозмовника» пропагандисти просувають риторику про «націоналізм», очорнюють загалом народ України, владу та країну, де нібито панує «божевільна корупція, хаос, беззаконня та злидні».

Через цитати «співрозмовника» газета виправдовує «спеціальну військову операцію», заявляючи, що «всю цю націоналістичну гидоту, яку десятиліттями культивували, просто необхідно знищити».

Відзначилася новим пропагандистським матеріалом і газета Гомельського облвиконкому. Свій коментар публікації, в якій використовуються різні маніпуляції, зокрема фабрикація, надіслав «Флагштоку» читач:

295433568_574452550831416_3055823171749270046_n 295561006_372094961719603_879760462172973268_n

Таким чином, читачів державних медіа пропагандисти налаштовують проти України, переконують у правильності дій Росії та, ймовірно, можливої активізації співучасті режиму білорусі в російській агресії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button