Війна

Кодола розповів про подальшу ситуацію з будинком, який атакував «шахед», і про його жителів

У ніч на 26 липня російські «шахеди» атакували Ніжин, унаслідок чого було пошкоджено багатоповерховий будинок, у якому жили цивільні люди. ЧЕЛАЙН про це оперативно повідомляв, а також про те, що будинок в аварійному стані і що люди зазнали травм.

Відтоді вже минуло кілька днів, тож запитали ніжинського міського голову Олександра Кодолу про нинішню ситуацію з пошкодженим будинком і його жителями. 

«Це не гуртожиток, а житловий будинок на 24 квартири. Того ж дня ми за допомогою Червоного Хреста, БФ «Рокада» і силами наших комунальних служб позабивали всі вибиті вікна та двері OSB-плитами, частково відремонтували покрівлю, щоб не затікала вода. Всіх мешканців відселили. Дехто з жителів того будинку поїхав до своїх родичів, які живуть у Ніжині чи в довколишніх селах. А більшість людей поселили до гуртожитку одного з училищ нашого міста. І ще є сучасні кімнати або квартири в нашому Терцентрі. Тож кілька людей там тимчасово живуть.

Ми звернулися до Нацполіції, щоб взяли під охорону постраждалий будинок. До того ж, я бачив, що багато людей вивозили майно й техніку. Ми сприяли цьому і надавали транспорт», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Олександр Кодола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забрела у двір і контактувала з дітьми: на Чернігівщині виявили збудник сказу в лисиці

Ніжинський міський голова також повідомив, що цього тижня відбудуться зустрічі, ймовірніше за все, щодо будівництва модульних будиночків для людей із будинку, куди влучив БпЛА.

«Можна говорити і про капітальний ремонт того будинку, це також реально. Але якщо вже друге влучання в нього було, то просто небезпечно надалі там жити. Тому говоримо з нашими партнерами або про будівництво альтернативного будинку для цих родин, або, можливо, про будівництво модульних будинків. Землю ми знайдемо, на якій встановити будиночки. Зведення модульних будиночків – найшвидший варіант.

Розуміємо, що від держави компенсація людям, житло яких зруйноване або постраждало, не буде швидкою. Але ми, звісно, допомагатимемо людям у отриманні цієї допомоги – реєструвати заяви в усіх органах, у Дії тощо», – пояснив Кодола.

За його словами, в будинку, куди влучив «шахед», проживали 38 осіб. Не всі квартири були заселені.

Того трагічного дня до лікарні в стані шоку «швидкі» привезли приблизно 15 осіб. Але одразу більшість поїхала додому чи до родичів. Саме по медичну допомогу звернулися четверо людей.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button