ВійнаПолітика

Конгресвумен Спартц, що родом з Чернігівщини, не підтримає законопроєкт з допомогою для України

Видання The Wall Street Journal дізналося, що уродженка Чернігівщини, конгресвумен Вікторія Спартц не голосуватиме за запропонований пакет допомоги Києву у розмірі $60 млрд. та хоче від президента Байдена більш чіткої стратегії щодо участі США у війні.

За даними видання, республіканка з Індіани, яка є однією з найяскравіших особистостей у Палаті представників, заявила, що не підтримує нещодавно ухвалений Сенатом пакет, який включає $60 млрд. на допомогу Україні, а також кошти для Ізраїлю та Тайваню.

Очікується, що додаткові кошти для України в тій чи іншій формі будуть проголосовані в Палаті представників цієї весни.

Опозиція Спартц до двопартійного законопроекту є яскравим прикладом розбіжностей серед республіканців у Конгресі щодо подальшої допомоги Києву на тлі опозиції з боку багатьох виборців Республіканської партії. У низці інтерв’ю Спартц заявила, що хоче від президента Байдена більш чіткої стратегії щодо участі США у війні і більш пильного контролю за тим, як витрачається допомога. Вона також хоче, щоб будь-яка допомога, яка надсилається Україні, пропонувалася у вигляді кредиту, і щоб адміністрація приділяла більше уваги питанням, які знаходяться ближче до дому.

«Я розумію важливість цієї битви і наслідки, якщо Росія переможе, але я також не дуже наївна. Якщо у нас не буде належного нагляду, ми не досягнемо наших цілей», – сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська конгресвумен чернігівського походження не голосуватиме за 60 мільярдів доларів допомоги для України

За її словами, виборці в передмісті Індіанаполіса, де проживає Спартц, виступають проти допомоги Україні з тих же причин, що і в загальнонаціональному масштабі, віддзеркалюючи тиск на чинних республіканців.

Спартц була однією із перших, хто почав активно виступати на підтримку України.

Сьогодні Спартц каже, що вона значною мірою відійшла від того, щоб зосереджуватися на Україні.

Виступаючи проти нинішньої пропозиції, Спартц сказала, що може підтримати пакет, який включатиме гроші на озброєння, додатковий нагляд і жорсткіші правила безпеки на кордонах США.

Посадовці Білого дому кілька разів проводили брифінги для Спартц, зокрема, в грудні, де вона та її колеги-республіканці мали змогу запитати вищих керівників адміністрації про те, що їх турбує. Вони заявили, що підтримка Байденом допомоги Україні має двопартійне схвалення і що американські посадовці продовжують стежити за наглядом за наданням допомоги.

Демократи заявили, що спочатку сподівалися, що Спартц зможе відігравати більш активну роль у спробах зміцнити підтримку республіканців у питанні допомоги Україні. Військові яструби вважають ці гроші добре витраченою інвестицією, порівняно з грошима і реакцією, яка була б потрібна від США в разі ескалації конфлікту.

«Було відчуття, що вона буде однією з республіканців, які дійсно готові піти на все, щоб допомогти Україні. На жаль, ми не бачили, щоб вона використовувала свої особисті знання про країну та її політику для ефективного згуртування республіканців», – сказала Сара Джейкобс (член Конгресу США, Каліфорнія), яка відвідала Україну разом зі Спартц за кілька тижнів до вторгнення Росії.

Вплив Спартц також обмежений відсутністю близьких союзників у Конгресі та її непередбачуваною поведінкою. Один колега-республіканець сказав, що її аргументи під час конференцій Республіканської партії буває настільки складно зрозуміти, що люди часто виходять, коли вона починає говорити.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Українська правда

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button