Війна

Меморіал пам’яті: 13-річний Олександр Шпилевський

13-річний Олександр Шпилевський народився та жив у Чернігові. Хлопчик загинув 9 березня 2022 року під час евакуації з міста, яке нещадно обстрілювали росіяни. «Останній його подих був об 11.00», – сказала мама загиблого Тетяна Півторацька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина прощалася із трьома воїнами, що віддали життя за Незалежність

Тетяна так пригадує той день: «Рано-вранці ми вирішили йти до села Анисів, щоби через переправу потрапити на інший берег Десни, а потім планували автівкою добратися до Корюківки. Там живуть дідусь і бабуся хлопчика. Коли ми пройшли пішохідний міст через Десну в Чернігові, побачили три автобуси. Один їхав до повороту на Анисів. Ми з синочком та котиком, якого він весь час ніс, під’їхали туди. Там багато людей вийшли. Попереду йшли два чоловіки зі зброєю. Колона розтягнулася на кілька кілометрів. Люди у військовому одязі зникли з поля зору. Ми намагалися не відставати. Потім ми зайшли до села і почався обстріл. Ніхто не зорієнтувався, хто стріляє. Всі йшли, не звертаючи уваги на стрілянину. Біля подвір’я на вулиці Лісна, 20 розірвався снаряд, який обірвав життя моєму єдиному синочку. Мене вибухова хвиля відкинула…Я залишилась на цьому світі – для чого, не знаю. Ще 10 чи 15 хвилин мій синочок дихав, а потім його не стало».

Тетяна Півторацька тоді отримала осколкові поранення, відкритий перелом гомілки та плеча.

13-річний Олександр Шпилевський навчався у 8-А класі ліцею №22. З шести років ходив на карате. Добре знав англійську, читав англомовні книжки. Під час канікул найбільше любив бувати у бабусі в Корюківці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button