Війна

Меморіал пам’яті: 39-річний Володимир Палуб

39-річний Володимир Палуб загинув 6 березня 2022 року поблизу Количівки на Чернігівщині. Разом із сестрою Вікторією, друзями та домашніми тваринами він їхав зі села Іванівка, яке опинилося в окупації. Їхнє авто натрапило на міну.

Володимир Палуб народився в місті Ічня. Після школи навчався в Прилуцькому медучилищі, а потім – в Українській медичній стоматологічній академії в Полтаві. Після 2010 року оселився у Чернігові. Працював в обласній стоматологічній поліклініці. У 2022-му планував відкрити власну поліклініку. Уже підготував приміщення, придбав обладнання, меблі. У березні мав отримати ліцензію і розпочати приватну практику. Проте почалася повномасштабна війна…

Після широкомасштабного вторгнення російської армії в Україну Володимир із сестрою Вікторією поїхали в Іванівку, де у чоловіка був дачний будинок. Володимир взявся за волонтерство. Возив до Чернігова харчі, підвозив їжу на блокпости. Разом із друзями шили спідню білизну для військових ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині попрощаються із військовим, який загинув на фронті

«Востаннє я говорила з Володимиром 4 березня. Він казав, що має багато роботи. Наступного дня донька розповіла, що десь за лісом був бій і там загинули наші військові. Володя з волонтерами збирав їхні тіла… », – пригадала мама загиблого Наталія Палуб.

5 березня російські війська окупували Іванівку. Ворожі солдати захопили будинок Володимира. Він вирішив їхати в Чернігів. Вирушили 6 березня. У машині була його сестра Вікторія, дві подруги, двоє дітей-підлітків та тварини.

Проїхавши кілька кілометрів, авто підірвалося на міні. Володимир та Вікторія загинули одразу. Їхня подруга Юлія померла через три години від сильних опіків.

У Володимира залишилися батьки та донька.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button