Війна

Меморіал пам’яті: 54-річний захисник Ігор Косівцов загинув під час оборони Чернігова

54-річний захисник Ігор Косівцов, позивний Кос, загинув 11 березня 2022 року під час оборони Чернігова від російських окупантів. Тією ночі ворог завдав авіаудару по місту.

Ігор народився в російській Челябінській області. Коли йому було 3 роки, разом із родиною переїхав на батьківщину матері – у місто Бахмач Чернігівської області. Там і прожив усе життя. У 1989 році закінчив Конотопський будівельний технікум транспортного будівництва за спеціальністю «Будівництво та експлуатація автомобільних шляхів».

У 2016-му пішов добровольцем в АТО. Воював у складі добровольчого батальйону «Карпатська Січ», потім став бійцем 93-ї ОМБр ЗСУ. 2018-го звільнився та повернувся додому. Працював у Бахмацькому КП «Комунальник» на посаді майстра. Мав великий досвід будівельника, вдома весь час щось будував і ремонтував.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пошкоджено житловий будинок: росіяни обстріляли прикордоння Чернігівщини (Фото)

Коли почалось повномасштабне російське вторгнення, Ігор вже був напоготові і вранці 24 лютого 2022 року приєднався до місцевого військового підрозділу. Наступного дня поїхав обороняти місто Чернігів.

«Ми були одружені 19 років. Жили разом з моєю донькою від першого шлюбу Катериною. Ігор був вольовою людиною з міцним характером. Йому була небайдужа доля України та рідного міста. Він був у складі військового підрозділу і в ніч проти 11 березня на місце їх розташування російська авіація скинула кілька 500-кілограмових авіабомб. Через те, що атака спричинила значні перебої з мобільним зв’язком, ми не могли зв’язатись з ним кілька днів. Намагалися знайти його іншими різними способами, не втрачаючи надію на те, що він скоро сам подзвонить. Але через 5 днів ми дізналися, що він загинув. Ми дуже за ним сумуємо. Досі важко повірити, що його вже з нами немає», – розповіла дружина загиблого Лариса.

Поховали захисника у Бахмачі на Чернігівщині.

Вдома на Ігоря чекали дружина, донька, брат і сестра.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button