Війна

Меморіал пам’яті: 72-річна Ольга Жукова

72-річна Ольга Жукова загинула 7 березня 2022 в селі Іванівка на Чернігівщині. Ховаючись кілька днів від обстрілів у погребі, Ольга почала погано почуватися. Вона вийшла з укриття і попрямувала до хати. Того дня в дім Ольги влучив снаряд, спалахнула пожежа. Ольга згоріла заживо. Її останки зібрали в ящик з-під набоїв і поховали на городі.

Ольга Жукова була родом із Білорусі. Закінчила аграрний технікум у селі Красний Берег Гомельської області, отримала диплом фахівця з аграрних фінансів. У 1970-х роках за розподіленням почала працювати на Чернігівщині в селі Іванівка у місцевому колгоспі. Власної сім’ї в жінки не було. Ольга багато часу проводила з дітьми сестри, які були для неї наче рідні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наслідки обстрілу прикордонного села на Чернігівщині (Фото)

За словами племінника Тараса, його тітка Ольга у молодості багато подорожувала. Під час пенсії займалася господарством – садила картоплю і продавала її.

«Кілька років тому в тітки Олі заболів тазовий суглоб, їй стало важко ходити. Ми всі разом збирали кошти, вона щось відкладала, щоби зробити тітці операцію у 2022-му. Але вона не дожила… Тітка Оля була дуже доброю людиною», – сказав племінник.

В Ольги Жукової залишилося дві сестри і троє племінників.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button