Війна

Меморіал пам’яті: 73-річна Любов Напалько

73-річна Любов Напалько загинула 6 березня 2022 року Іванівці на Чернігівщині. Вона йшла до сина, який жив по-сусідству, коли поруч розірвався снаряд.

Любов Напалько народилася в Іванівці. Там вийшла заміж і народила сина. Працювала продавчинею у місцевих крамницях. Вдома садила город і вирощувала квіти. Після трагедії її тюльпани, нарциси та піони продовжують квітнути у дворі сина та невістки.

«Мама обожнювала квіти, садила їх скрізь. Останні роки вона жила сама: тато давно помер, вітчим теж… В неї було звичайне життя: любила бавитися з правнуками, хотіла допомогти онукам, посадити город», – сказав син загиблої Геннадій Радченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти продовжують обстріл чернігівського прикордоння

Син вважає, що мама передчувала свою смерть. Коли російські війська окупували село, вона носила з собою цінні речі та заощадження. Сказала про це Геннадію, на випадок, якщо її не стане. Любов часто приходила до будинку сина, залишатися самій у домі їй було страшно.

«Того дня я стояв на ґанку, бачу, мама йде. Тільки зайшов у хату, щоб сказати дружині про це, а воно як бахне! Я впав. Тут сусід кричить: мати твоя померла. Я підбіг, снаряд упав біля двору, два уламки попали мамі у груди та шию, кров лилася…», – пригадав син.

Любов Напалько поховали в її квітах на городі. А після звільнення села Збройними силами України перепоховали на місцевому кладовищі.

У жінки залишилися син, невістка, онуки та правнуки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button