Війна

Меморіал пам’яті: 73-річний Дмитро Столинець

73-річний Дмитро Столинець загинув 5 березня 2022 року в селі Іванівка на Чернігівщині. Снаряд влучив у будинок, де він перебував зі знайомою 96-річною Ольгою Дудою. Вони обоє згоріли живцем.

Дмитро народився в селі Довжик на Чернігівщині. Навчався в Чернігові на регулювальника радіоапаратури. Кілька років працював за фахом. Потім разом із дружиною відкрили родинний бізнес: продавали на ринку запчастини для мотоциклів і велосипедів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли прикордонне село на Чернігівщині

Сім’я жила у приватному будинку в Чернігові. Дмитро любив працювати на землі. У 2022 році планував закрити бізнес і повноцінно піти на пенсію. Однак не встиг.

Коли почалася повномасштабна війна, Дмитро з дружиною, донькою та онукою виїхали до Іванівки. Одну ніч вони провели в будинку знайомої родини 96-річної Ольги Дуди. Потім перейшли до будинку іншого родича. Та невдовзі Ольга захотіла повернутися додому. Дмитро вирішив піти з нею, аби допомогти за потреби.

«Востаннє ми бачилися вранці 5 березня. Ми говорили про буденні речі. Розказував онучці, що скоро буде 8 березня і він принесе цукерки. Хто ж знав, що це остання наша зустріч», – згадує дружина Алла.

У Дмитра залишилися дружина, троє дітей та двоє онуків.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button