Війна

Меморіал пам’яті: Герой України Сергій Божко

Герой України Сергій Божко позивний «Серпень» народився 16 серпня 1997 року в с. Гнідинці,  Варвинського району  Чернігівської області. Закінчив Кухарську ЗОШ І-ІІ ст, а згодом отримав фах «кухар-кондитер».

Навчався у Національній академії внутрішніх справ, за спеціальністю «правоохоронна діяльність». З  травня 2017 року по  червень 2018 року працював в Прилуцькому відділі поліції Головного Управління Національної поліції в  Чернігівській області, на посаді дільничного офіцера поліції.

У липні  2018 році вирішив вступити на військову службу за контрактом, проходив службу за посадою розвідник-сапер. За рік брав участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони м. Маріуполь, Донецької області. 

 У 2020 році вступив до ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»,  на заочну форму навчання за спеціальністю журналістика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Герої Сіверського краю»: у Чернігові відкрилася нова музейна експозиція (Фото)

За пів року до повномасштабного вторгнення підписав контракт з 30-ю окремою механізованою бригадою. У лавах ЗСУ прослужив майже 4 роки, мав 5 військових професій, пишався нагрудним знаком своєї бригади — «dei gratia», що із латини «божою милістю». 

Загинув 22 травня 2022 року в населеному пункті Луганське, Бахмутського району, Донецької області.

Похований у селі Журавка, Прилуцького району.

Власної родини створити не встиг. У загиблого залишилися батьки та бабуся.

На честь вшанування Героя до дня його народження у місцевому будинку культури відкрилася виставка його фоторобіт «Від серпня до травня – життя, від травня вічність».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button