Війна

Меморіал пам’яті: головний сержант Борис Гармаш

Головний сержант Борис Гармаш загинув 20 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Роботине на Запорізькому напрямку. Воїну було 52 роки.

Борис Григорович народився в Ічні, що в Чернігівській області. Закінчив чотири класи місцевої школи №2, а потім перейшов до школи №4. Середню спеціальну освіту за фахом кіномеханіка здобував у Охтирському професійно-технічному училищі. Пройшов строкову військову службу. Мав звання молодшого сержанта.

На російсько-українську війну пішов добровольцем 7 липня 2015 року. Захищав Україну в складі 53-ї окремої механізованої бригади. Обіймав посаду снайпера. Після ротації бійців перевели під село Зайцеве на Донеччині. Тут у липні 2016-го чоловік отримав перше поранення внаслідок ворожого артилерійського обстрілу. Удруге він отримав контузію і поранення на цих же позиціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові планують відремонтувати житловий будинок, що постраждав у результаті ракетної атаки 17 квітня

Із листопада 2018-го по травень 2019 року воював у складі підрозділу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади на посаді стрільця, потім – гранатометника. Із січня по липень 2020-го обіймав посаду командира відділення у 24-ій окремій механізованій бригаді, а потім – командира бойової машини піхоти, командира відділення.

Із початком повномасштабного вторгнення разом із побратимами партизанив, знищував ворожу техніку, яка йшла захоплювати Київ. 6 квітня 2022 року його мобілізували. І через місяць він долучився до складу 118-ої бригади та боронив Україну поблизу Оріхова, Малої Токмачки, Роботиного та на Мелітопольському напрямку. Нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

«Виважений, відповідальний, влучний, завзятий, терплячий і по-козацькому хоробрий боєць. Борис Гармаш завжди розумів, що спокійного життя українцям не буде, доки російський чобіт топче нашу землю», – сказали про нього в Ічнянській міськраді.

Поховали захисника у рідному місті.

У Бориса залишилися дружина, четверо дітей та інші рідні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button