Війна

Меморіал пам’яті: гранатометник Андрій Суровицький

Гранатометник Андрій Суровицький загинув 8 травня 2022 року під час виконання бойового завдання біля селища Нью-Йорк Донецької області. У квітні захиснику виповнилося 20 років.

Андрій родом із Чернігова. Навчався у місцевій школі №35. У 2021 році закінчив Чернігівський коледж економіки і технології ЧНТУ за спеціальністю «Харчові технології». Був дуже життєрадісною та щирою людиною, мав багато друзів і проводив з ними увесь свій час.

Після навчання хлопець пішов служити за контрактом до лав 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. Під час повномасштабної війни хлопець боронив Україну разом із побратимами на передовій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну – ISW

«Андрій був найживішою та найяскравішою людиною, яку ми тільки знали. З першого дня нашого знайомства і до теперішніх днів Андрій був мені за старшого брата. Усім дуже важко приймати те, що його не стало. У той день, коли його друзі несли квіти та хрест на його могилу, помер не тільки наш Андрійко, померла частинка кожного з нас. Ніколи не забудемо нашого героя», – розповіла подруга захисника Поліна.

«Усміхнений, трішки сором’язливий, завжди готовий прийти на допомогу… Не віриться… Спи спокійно, Андрійку», – написала Марина Казимирова.

Поховали військовослужбовця на кладовищі Ялівщини на Чернігівщині. У Андрія залишилися бабусі з дідусем, мама, вітчим і маленький братик.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button