Війна

Меморіал пам’яті: лейтенант Олександр Єсипенко

Лейтенант Олександр Єсипенко загинув 30 березня 2022 року біля с. Велика Дорога, обороняючи рідне місто на Чернігівщині. У квітні йому мало виповнитися 26 років.  

Олександр народився у м. Ніжин Чернігівської області. Закінчив Ніжинський державний університет за спеціальністю «Психологія». Також хлопець закінчив військову кафедру Сумського вищого артилерійського командного училища та отримав звання молодшого лейтенанта. У вільний час займався риболовлею, грав на гітарі, любив і знав дуже багато віршів та міг декламувати їх годинами. Мав неймовірну пам’ять. Любив їздити за кермом і був дуже обережним водієм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новгород-Сіверська громада опинилася під ворожим вогнем

Згодом хлопець служив строкову в армії – на Львівщині. Там він вивчився на мінометника. 

У перший день повномасштабного вторгнення Олександр разом з батьком пішов до військкомату у Ніжині. Контракт зі ЗСУ Сашко підписав 12 березня. А вже за тиждень йому присвоїли звання лейтенанта. Так він залишився обороняти рідний край, який так сильно любив.

За словами мами, Олександр мріяв одружитися. Він зустрів кохану і у 2021 році освідчився їй. Пара планувала розписатися на свою річницю — 14 квітня 2022 року. 

Лейтенант Єсипенко посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Поховали офіцера у рідному Ніжині.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button