Війна

Меморіал пам’яті: Микола Кучерина

38-річного Миколу Кучерину російські військові розстріляли у селі Нова Басань на Чернігівщині 28 лютого 2022 року, в день окупації цього населеного пункту.

Микола мав інвалідність із дитинства. Був дуже допитливим. Не усвідомлюючи небезпеки, пішов глянути на техніку. Побачивши його, російські військові відкрили вогонь.

«Перша колона заїжджала в село десь о 9 ранку. Ми всі ховалися в погребі. А потім стихло, тож вийшли. Я пішла готувати їсти, а Коля був у дворі. Частина родини залишилася у погребі. Я ще попросила сина, щоби нікуди не йшов. Він пообіцяв», – зі сльозами пригадала мама Наталія.

Однак син не послухався. Тишком вислизнув із двору й пішов у іншу частину села. Про те, що Миколу вбили, Наталії по телефону сказав чоловік. Він із молодшим сином двічі намагалися забрати тіло, але окупанти не дозволили. Загиблий так і лежав понад місяць просто неба, поки село не звільнили. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни 13 разів обстріляли прикордоння Чернігівщини

Микола Кучерина народився у селі Нова Басань. Ходив у місцеву школу до 6 класу, потім навчався вдома. Усе життя мешкав із батьками, ніде не працював, отримував пенсію за інвалідністю. Допомагав батькам і сусідам по господарству.

«Коля був дуже допитливим і розумним. Цікавився технікою, знав усі марки машин. Він обожнював гуляти селом, роздивлятися все. Любив із людьми спілкуватися, мав багато друзів. Дуже добра дитина в мене була. Як хто на вулиці захворіє, він і водички принесе… Такий чуйний був хлопець. Мій син дуже любив життя», – сказала Наталія.

Миколу Кучерину поховали в селі Нова Басань. У нього залишилися батьки, брат і племінники.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button