Війна

Меморіал пам’яті: молодший сержант Олександр Зоць

Молодший сержант Олександр Зоць загинув 9 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання біля села Кліщіївка на Донеччині. Йому назавжди залишилося 28 років.

Олександр Миколайович народився в селі Більмачівка, що в Чернігівській області. У 2001 році пішов навчатися до тамтешньої загальноосвітньої школи. Після – вступив до державного професійно-технічного навчального закладу «Конотопське вище професійне училище» за спеціальністю «помічник машиніста тепловоза та електровоза». У вільний час ходив по гриби, любив ловити рибу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада вчергове продовжила військовий стан і мобілізацію

Влаштувався на роботу до компанії «Бетон Сервіс» у Києві. Деякий час працював і жив у Естонії. Коли Росія почала в Україні повномасштабну війну, Олександр ще був за кордоном, проте вирішив повертатися додому.

16 листопада 2022 року чоловіка мобілізували до лав Збройних Сил України. Олександр обіймав посаду командира третього розвідувального відділення 80-ї десантно-штурмової бригади.

«Тільки-но він приїжджав, то одразу всі його друзі були в нашому дворі. Такий компанійський, товариський, комунікабельний. Казали про нього, що був душею компанії. На гітарі їм грав. Він найбільше часу проводив із друзями, вони були для нього на першому місці. Подільчивий, усім допомагав», – розповіла мама Любов Олександрівна.

Поховали захисника в рідному селі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button