Війна

Меморіал пам’яті: розстріляний окупантами Ігор Науменко

39-річного Ігоря Науменка розстріляли на Чернігівщині. Він намагався евакуювати родину з окупованого Товстоліса.

У це село росіяни зайшли 25 лютого. 27-го наказали усім мешканцям покинути територію. Переконували, що дадуть вийти. Авто Ігоря Науменка було першим в евакуаційній колоні. На передньому сидінні їхала його дружина Світлана, на задньому – діти.

«Ми трохи не доїхали до російського блокпоста біля Терехівки, аж тут звідкись почали стріляти. Ігор повертається до мене і каже: «Що за х**я». І все, машина заглохла, а Ігор затих і похилився на кермо», – розповідає дружина загиблого Світлана. Вона і діти вискочили з автівки, почали кричати. Тоді підійшов російський військовий, який наказав зупинити колону й заспокоїти дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі Менської громади також переходять на дистанційну форму навчання

«Люди повиходили з машин, а з обривів попід дорогою повилазили росіяни зі зброєю. Я не знаю, хто з них і звідки стріляв… До машини прибіг медик. Ігоря витягли, поклали на бік. Він лежав нерухомо. Росіяни сказали, що поранення не смертельне, що він житиме. Зробили якийсь укол…», – додала дружина.

Окупанти записали номер телефону Світлани, і наказали їй разом з дітьми їхати далі.

За два дні із селища Седнів, що за 30 кілометрів від Товстоліса, подзвонила тітка Світлани. Сказала, що знайшли тіло Ігоря – з пораненням у голову та грудну клітину. Росіяни залишили його біля місцевої амбулаторії.

Ігор Науменко працював лісничим, а згодом зайнявся фермерством. Обробляв свою та орендну землю, планував купувати паї…

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button