Війна

Меморіал пам’яті: Сергій Салівон

Сергієві Салівону було 32 роки. Він загинув 1 березня 2022 під час спроби вивезти сім’ю двоюрідної сестри Оксани Близнюк зі села Софіївка на Чернігівщині.

Дорогою між селами Калинівка та Коломійцівка авто, в якому вони їхали, розчавила техніка російської армії. Сергій загинув, а разом із ним – Оксана та її чоловік Михайло. Вижити вдалося лише племіннику Сергія, Андрійкові, якому на той час було 10 років.

Сергій Салівон родом із Софіївки. Там навчався до 9 класу, а закінчив школу в сусідній Коломійцівці. Здобув спеціальність інженера-механіка в Ніжинському агротехнічному інституті. Деякий час мешкав у Ніжині, потім переїхав до Києва. Працював водієм у компанії, що займається вантажними перевезеннями. На вихідних приїздив у село. Разом із друзями ремонтував автомобілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати статус члена сім’ї загиблого військового? Пояснює омбудсмен

Повномасштабне вторгнення застало Сергія у рідному селі. Коли 1 березня стало відомо, що на Софіївку прямує ворожа колона техніки, вирішив рятувати родичів.

«Під ранок Сергій подзвонив і сказав, що на село їде колона ворожої техніки. Ми тоді в будинку були всі разом – я, мама, донька, тітка, дядько. Тільки-но встигли зібратися до погреба, як Сергій приїхав. Він нас відвіз у село Степові Хутори. Усе настільки швидко відбулося, що ми навіть не запитали, куди він знову їде. Потім з’ясувалося, що Сергій вирушив ще раз у Софіївку – до двоюрідної сестри, щоби забрати її із сімʼєю. Їхня хата – крайня в селі. Коли він уже з ними їхав, то зіткнувся з ворожою колоною. Техніка наїхала на правий бік машини. Окрім того, у багажнику були дірки, ймовірно, в автомобіль також стріляли», – розповіла Наталія.

Сестра пригадує Сергія дуже товариською та доброю людиною.

«Він був дружелюбний, відкритий до спілкування, енергійний, легкий на підйом, добросовісний та чесний. Дуже любив дітей, а вони його», – сказала Наталія.

У Сергія Салівона залишилися мама, сестра та племінниця.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button