Війна

Меморіал пам’яті: сержант Віктор Осовик

Сержант Віктор Осовик, позивний Ведмідь, помер 16 липня 2022 року від поранення в шпиталі Дніпра. За чотири дні до цього отримав тяжке поранення в шию поблизу Бахмута на Донеччині, повертаючись з бойового завдання. Пройшовши майже 3 кілометри, втратив багато крові. Дорогою до госпіталю впав у кому. У червні воїну виповнилося 45 років.

Віктор народився в селі Іваньків Чернігівської області. У 1995 році пройшов строкову військову службу. З 1998-го жив у селищі Короп рідної області. Почав свій трудовий стаж охоронником у  Корпорації «Проун». У 2001-2008 роках працював електромонтером лінійних споруд в Центрі електрозв’язку ВАТ «Укртелеком». У 2008-му почав займатись ковальством в ТОВ «Газбудсервіс». З 2011 року працював на Київщині каменярем і покрівельником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордоння Чернігівщини – під ворожим вогнем

З початку повномасштабного вторгнення Віктор приєднався до ТРО. На початку квітня вступив добровольцем до лав територіального центру комплектування в роту охорони. Наступного місяця був направлений на Донеччину. Там поповнив лави 58-ої окремої мотопіхотної бригади імені гетьмана Івана Виговського, обійняв посаду санітарного інструктора. Брав участь у боях за Покровськ, Бахмут і Лисичанськ.

«Віктор був великою людиною, а ще  – дуже добрим. Він був спокійний, врівноважений і завжди усміхнений.  Ми часто з ним подорожували, поряд з ним я почувалася спокійно та впевнено, а головне – ми дуже любили одне одного», – розповіла дружина загиблого Наталія Ваніхіна.

Поховали захисника на Михайлівському кладовищі у селищі Короп на Чернігівщині.

У Віктора залишилися мама, дружина, двоє дітей від першого шлюбу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button