Війна

Меморіал пам’яті: солдат Андрій Литвиненко

Солдат Андрій Литвиненко, позивний Мирон, загинув 29 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу села Богданівка Донецької області. Воїн отримав поранення, несумісне з життям, унаслідок ворожого мінометного обстрілу.

Андрієві Васильовичу було 37 років. Він народився в селі Сваричівка, що на Чернігівщині. Навчався в Крупичпільській загальноосвітній школі. Потім працював на фермі, згодом влаштувався на будівництво в Ічні. Проходив строкову службу. 19 жовтня 2005 року його звільнили в запас. Брав участь у війні на сході України. У вільний час любив рибалити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівщина втратила воїна

У травні 2022 року Андрій добровільно долучився до лав Збройних Сил України. Спершу обіймав посаду старшого оператора, пізніше служив кулеметником у військовій частині А4456. Згодом став оператором радіолокаційного взводу, розвідником-кулеметником 54-го окремого розвідувального батальйону імені Михайла Тиші.

«Для мене він був правильним, чесним, завжди вболівав за справедливість. До нього можна було звернутися з будь-яким проханням. Ми і на городі разом поралися, і худобу тримали, й господарство мали. Усе робили разом», – розповіла дружина Зоя.

Поховали Андрія у рідному селі.

У нього залишилися дружина, батько, мама, дві сестри, син та дві пасербиці.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button