Війна

Меморіал пам’яті: солдат Валентин Чайка

Солдат Валентин Чайка позивний «Кохан» загинув 2 липня 2023 року під час виконання бойового завдання біля села Рівнопіль на Донеччині. Внаслідок ворожого мінометного обстрілу отримав смертельне поранення від влучання осколка в шию. Захиснику був 51 рік.

Валентин родом з села Карильське Чернігівської області. Навчався у місцевій школі. Потім закінчив Бахмацьке професійне училище за професією водія. Також здобув фах електрика у Чернігівському технікумі. У цивільному житті чоловік займався фермерством. Близькі зазначають, що він завжди був веселим та позитивним. Любив сміх, жарти, музику і танці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагічна смерть: загинув воїн із Чернігівщини

Коли почалася повномасштабна війна, Валентин спочатку потурбувався про своїх рідних. Упевнившись, що вони у безпеці, потайки від родини пішов до військкомату. Згодом приєднався до лав 31-ої окремої механізованої бригади ЗСУ. Служив водієм мінометної батареї.

«Таких людей, як він, мало на землі. Ніколи не відмовляв у допомозі, намагався всім допомогти та все встигнути. Великий трудяга, все життя працював. Дуже позитивний, завжди веселий. Дуже люблячий чоловік, батько і дідусь, який обожнював нас, а особливо свою єдину онуку Варвару», – розповіла донька загиблого Оксана.

Поховали Валентина у рідному селі.

У захисника залишилися дружина, донька, син та онучка.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button