Війна

Меморіал пам’яті: старший лейтенант Іван Бердник

Старший лейтенант Іван Бердник, позивний Маршал, загинув 11 квітня 2022 року в бою з окупантами поблизу села Новозлатопіль Запорізької області. Офіцеру назавжди 24 роки.

Іван народився в селі Тихоновичі Чернігівської області. Закінчив місцеву школу та Сновське вище професійне училище лісового господарства. З 2015 року служив у лавах Збройних сил України. Брав участь в АТО у складі 36-ї бригади морської піхоти. Згодом вирішив будувати військову кар’єру. У 2016-му вступив до Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У 2020 році після випуску молодий офіцер пішов на службу до 137-го окремого батальйону морської піхоти, що у складі 35-ї бригади морської піхоти. Був командиром взводу. Разом із підрозділом виконував бойові завдання на території ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові прощалися із Героєм, що загинув на Луганщині

З початком повномасштатбного російського вторгнення Іван продовжував боронити рідні землі від окупантів. Обіймав посаду командира десантно-штурмової роти.

«Ваня був найсвітлішою та найкращою людиною, яку я знала. Він був та залишається центром Всесвіту для всіх рідних і близьких… Безмежно любив життя, мав безліч планів. Був гідним воїном і справжнім командиром, на якого всі рівнялись, яким захоплювалися.  Він багато чого досяг, але не зупинявся на цьому. Таких людей більше не буде….ніколи…» – розповіла кохана полеглого воїна Анастасія.

Посмертно старший лейтенант Бердник нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Поховали Героя у рідному селі. В Івана залишилися батьки, брат і наречена.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button