Війна

Меморіал пам’яті: старший солдат 24-річний Сергій Божко

Старший солдат 24-річний Сергій Божко загинув 22 травня 2022 року під Бахмутом на Донеччині. Перед тим росіяни дві доби накривали українських захисників мінами. Потім із лісосмуги неподалік вирушили в наступ. Сергій взяв два РПГ і вибіг з окопу на зручнішу позицію, щоб вистрілити. З першого пострілу влучив у російську «мотолигу», з другого – у скупчення окупантів. Коли перестрілка стихла і ворог відійшов, українські військові запустили безпілотник. На полі бою вони побачили тіло Сергія, підбиту ворожу «мотолигу» і 15 мертвих росіян.

Сергій Божко народився в селі Гнідинці на Чернігівщині. Хлопець ріс спортивним, допитливим. Добре грав у шахи, любив читати. Після школи навчався на кухаря. Потім вступив до Національної академії внутрішніх справ. Деякий час працював поліцейським, але потім вирішив стати військовим, як батько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рашисти вдарили по Семенівці «Шахідами» (Фото)

У липні 2018-го Сергій вступив на військову службу за контрактом. У різні часи був розвідником, сапером, танкістом, матросом. Батько пропонував служити разом, але хлопець відмовився: хотів бути самостійним.

У серпні 2021 року Сергій підписав контракт і став оператором протитанкового відділення. За пів року до повномасштабного вторгнення підписав контракт з 30-ю ОМБр. Згодом планував вивчитися на парамедика і бути миротворцем в ООН. Але почалася повномасштабна війна, її Сергій зустрів на Сході України.

«Він був сміливим і безстрашним. Завжди рвався вперед. Раніше вдома Сергійко брав мій бронежилет, бігав із ним. Тренувався ходити непоміченим у сусідні села. Він постійно відточував військову майстерність… Син за життя зробив багато чого справді героїчного», – розповів батько Віталій Божко, який нещодавно звільнився з армії.

Поховали Героя в селі Журавка на Чернігівщині, де живе його мама. В Сергія залишилися батьки.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button