Війна

Меморіал пам’яті: старший солдат Дмитро Новік

Старший солдат Дмитро Новік загинув 3 березня 2023 року в бою з окупантам під Бахмутом на Донеччині. Життя бійця обірвалося поблизу села Іванівське внаслідок ворожого артилерійського обстрілу. У січні захиснику виповнилося 28 років.

Дмитро родом із селища Замглай Чернігівської області. Закінчив 9 класів місцевої школи. У 2013 році здобув фах слюсаря і тракториста-машиніста у Замглайському аграрному професійно-технічному училищі. Пройшов строкову військову службу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грем’яч знову опинився під ворожим вогнем

Під час повномасштабного російського вторгнення Дмитра мобілізували до лав Збройних Сил України. Воював у складі 2-го батальйону 5-ї окремої штурмової бригади (в/ч А4010). Був водієм-механіком.

«Навіть в момент страшного обстрілу він намагався допомогти дружньому підрозділу. Саме тому і не встиг врятуватися, бо думав більше про нас усіх, а вже потім про себе! Людина безмежної щирості і відваги! Дмитро був водієм-механіком бронемашини М-113. Я і ще декілька моїх побратимів – ми його евакуювали. Але поранення Дмитра були несумісні з життям! Брате, спочивай з миром! Навіки Новіку Дмитру Слава-Слава-Слава!!!» – написав побратим Олександр Кіндрат.

Поховали воїна у рідному селищі.

У Дмитра залишилися мама, брати і сестри.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button