Війна

Меморіал пам’яті: військовий льотчик Вадим Благовісний

Військовий льотчик майор Вадим Благовісний загинув 7 вересня 2022 року в Миколаївській області. Його збив ворожий літак. Рівно за тиждень, 14 вересня, офіцеру виповнилося б 27 років. 

Вадим народився на Чернігівщині. Закінчив Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. Після випуску потрапив на службу у 299-ту бригаду тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова. Вадим був пілотом штурмовика Су-25.

Коли почалася повномасштабна війна, Вадим із перших днів захищав українське небо від російських окупантів. Він здійснив 95 бойових вильотів та успішно завдавав ворогам чисельних втрат. Зокрема, брав участь у знищенні скупчення броньованої техніки та живої сили противника, складів РАО та паливно-мастильних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прилуцька громада провела в останню путь бійця Івана Койнаша

За цей час Вадим Благовісний знищив близько 100 одиниць броньованої техніки, понад 80 одиниць автотранспортних засобів, приблизно 40 автоцистерн ПММ та орієнтовно 800 осіб живої сили противника.

За значні досягнення майор Благовісний був нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІІ та ІІ ступенів. Останню нагороду Президент України присвоїв Вадиму у серпні 2022 року, за кілька тижнів до загибелі.

Поховали захисника у с. Синдаревське на Чернігівщині. Удома на Вадима чекали батьки і сестра.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: @memorial_ukraine

Ще статті по темі

Back to top button