Війна

Меморіал пам’яті: військовий льотчик Володимир Скляр

Військовий льотчик Володимир Скляр загинув 8 березня 2022 року під час виконання бойового завдання в районі села Нова Басань на Чернігівщині. Його вертоліт збили російські окупанти. Капітан Скляр загинув, а екіпаж взяли в полон. У березні офіцеру мало виповнитися 30 років.

Володимир народився в селищі Марківка Луганської області. З дитинства мріяв бути льотчиком. Після закінчення 9 класів пішов навчатися в Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії». Потім вступив до Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Закінчив інженерно-авіаційний факультет і став офіцером. Дуже любив спорт, неодноразово брав участь у змаганнях з бігу в Україні. Мріяв взяти участь у чемпіонаті світу з триатлону «Iron man». Вчив англійську мову. Цікавився історією, любив ходити на пошук історичних цінностей з металошукачем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли три села на Чернігівщині

Після випуску, у 2014 році, пішов на службу до лав 11-ї окремої бригади армійської авіації на посаду бортового авіаційного техніка. Брав участь в АТО на Донбасі. У складі екіпажу вертольота Мі-8МТ здійснював евакуацію поранених бійців і доставляв гуманітарну допомогу. Потім брав участь у миротворчих місіях у Демократичній республіці Конго та Ліберії. За час служби був неодноразово нагороджений, зокрема, нагрудними знаками: «Воїн-миротворець», «За службу та звитягу» ІІІ ступеня. Мав сертифікат за наліт понад 1000 годин на вертольоті МІ-8.

З перших днів повномасштабної війни Володимир разом із побратимами боронив від окупантів небо над Київщиною та Чернігівщиною.

Посмертно Володимир Скляр отримав звання майора та був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Поховали офіцера на військовому кладовищі у місті Васильків Київської області. У Володимира залишилися дружина та п’ятирічна донька.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button