Війна

Меморіал пам’яті: військовослужбовець Сергій Курбаль

Військовослужбовець Сергій Курбаль, позивний Морпіх, загинув 21 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу села Макіївка на Луганщині. Ворожий танковий обстріл обірвав життя 51-річного захисника.

Сергій народився в селі Петрушівка Чернігівської області. Навчався в Горобіївській восьмирічній школі. У 1989 році здобув фах тракториста у Сокиринському професійно-технічному училищі №36. Пройшов строкову військову службу. Потім працював у колгоспі селища Парафіївка. Згодом переїхав до міста Вишгород на Київщині, де і провів решту життя. Працював у супермаркеті АТБ: спочатку був охоронником, потім став начальником охорони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чаус показав наслідки ворожих обстрілів у прикордонні Чернігівщини (Фото)

З початком повномасштабної війни Сергій пішов до військкомату, щоб стати на захист Батьківщини. Після навчання служив на посаді номера обслуги у 66-й окремій механізованій бригаді ЗСУ.

«Сергій Михайлович був надзвичайно мужнім бійцем і це він доводив неодноразово. Була ситуація, коли всі відходили з позиції, а він самостійно утримував лінію оборони. Завжди сумлінно виконував накази, просто не знав страху», – розповів командир Сергія.

Поховали воїна у селищі Парафіївка на Чернігівщині.

У Сергія залишилися мама, дружина, діти, онуки, сестра, племінники. Син його дружини Сергій Бородавко, якого чоловік всиновив та виховував як рідного, також загинув на війні у 2023 році під Бахмутом.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button