Війна

Меморіал пам’яті: Володимир Шульга загинув під обстрілами, вирушивши по воду для чернігівців

59-річний Володимир Шульга загинув у Чернігові 12 березня 2022 року. Того дня він поїхав до мікрорайону Півці, щоби набрати води для жителів міста. Там російський мінометний обстріл забрав його життя.

Донька Вікторія Губка розповіла, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Володимир хотів піти до ЗСУ. А коли його не взяли через вік, став волонтером.

«Вдень возив людям ліки та харчі. Вночі чергував біля підвалу, де перебували пенсіонери, сім’ї з дітьми. Допомагав речами та продуктами постраждалим на той час районам області. Коли почався наступ на місто, разом з іншими жителями будував блокпост на вулиці Левка Лук’яненка, готувався до оборони рідного міста», – розповіла донька загиблого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутник показав, яку техніку Білорусь стягнула до чернігівського кордону (Фото)

Вікторія каже, навіть тоді, коли Чернігів був без світла, опалення, газу, її батько не втрачав надії на краще.

Володимир був водієм вищої категорії. Понад 40 років працював у Чернігівській обласній філармонії. Возив артистів по Україні та за кордон.

«У Чернігівській філармонії тато познайомився з моєю мамою Шульгою Валентиною, – артисткою вищої категорії Чернігівської філармонії. Вони прожили незабутні та щасливі 32 роки в шлюбі, – розповіла донька. – Тато все життя був активним – чудово рибалив, добре знався на грибах. Завжди проводив вільний час із родиною та близькими. Був чесний, добрий, справедливий та запальний – як із рідними, так і в колі друзів».

У Володимира Шульги залишилася велика родина.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button